Vedlikehold

Enten det er sofa, stol, loveseat eller daybed du har kjøpt – lønner det seg å legge litt tid og kjærlighet i å vedlikeholde møblene dine. Her har vi samlet noen gode tips, om hvordan man holder sofaen eller spisestuestolene fine lenger og hvordan man holder på følelsen av nye møbler lengst mulig 🙂

 

Vedlikehold, tips og tommelfingerregler:

  • Stoffet på nye møbler kan oppleves eller føles stramt. Dette er normalt, og vil etter noen uker endres. Etterhvert vil stoffet og det tynne fôret/møbelskummet under, bli mykere, samtidig som stoffet strekker seg. Dette kan da gi noe rynker i stoffet, men dette er helt normalt og naturlig – det er ingenting galt med produktet eller kvaliteten på stoffet.

    • Uansett møbel og stoff, enten ull, polyester eller hud – bør de ikke stå i direkte sollys. Enkelte stoffer vil falme raskere enn andre typer, men generelt stemmer det at kunstfibre og lyse farger falmer minst.

      • Uavhengig av stofftype anbefales det at du støvsuger jevnlig. Fett og smuss bryter ned stoff, både hud og tekstil. Jevnlig rengjøring holder møblene fine lenger – samt at det bidrar til redusert nupping. Det er nemlig små partikler fra søl og annet som skaper nupping.

        • Impregnering av møbler anbefales også. Dette gjør møbelet mer motstandsdyktig mot flekker, er nuppehemmende og gir en antistatisk virkning. Pass på å bruke riktig impregnering til riktig type stoff; de fås med og uten silikon. Velour bør impregneres med impregnering uten silikon. Andre stofftyper kan gjerne behandles med silikonholdig spray.

          • Er man uheldig og søler på stol, sofa, daybed eller annet – fjern flekken så raskt som mulig. Ikke gni, men bruk papir og klut med god sugeevne og sug opp sølet. Rengjør fra ytterkant av flekken og innover. Etter at det er sugd opp så mye man får til, kan man bruke skumrensemiddel for tekstiler.

            • Polyester (kunstfibre til velour) er en slitesterk og god stofftype, som også er lett å vedlikeholde. Velour av polyester har en skinnende effekt, og skifter farge når lyset kommer fra forskjellige vinkler og retninger. Dette gir velour et stilig preg, og ser veldig flott ut.

              • Vi anbefaler sterkt å impregnere møbler med impregneringsspray. Til velour (av 100% polyester) anbefaler vi impregnering uten silikon. Dette kan kjøpes i nettbutikken, men også i andre fortetninger i ditt nærmiljø.
Det er ingen produkter